מרצדס G-Class חשמלית להשתמש בטכנולוגיית סוללת סיליקון מגדילה את הטווח – בלוג מרצדס בנץ

2
מרצדס G-Class חשמלית להשתמש בטכנולוגיית סוללת סיליקון מגדילה את הטווח – בלוג מרצדס בנץ

מרצדס היא לקוחת הרכב הראשונה שהוכרזה בפומבי של סטארט-אפ הסוללות Sila Nanotechnologies, שהוקמה על ידי מהנדס לשעבר של טסלה.

מרצדס בנץ תשלב סוללה חדשה ועתירת אנרגיה ב-G-Class הקרובה שלה משנת 2025, פתרון לבעיה כיצד להניע מכוניות חשמליות גדולות מבלי להכביד עליהן עם סוללות כבדות.

הסוללה, מיוצרת על ידי הסטארט-אפ Sila Nanotechnologies, משתמשת באנודות מבוססות סיליקון והיא צפופה באנרגיה ב-20 עד 40 אחוז יותר מאשר תאים דומים הזמינים כיום, אמרה מרצדס.

הסיליקון מספק אלטרנטיבה לגרפיט הנפוץ יותר, ש-70 אחוזים ממנו מגיעים מסין. טסלה אמרה ב-2020 שהיא תגביר את השימוש בסיליקון בסוללות שלה.

מרצדס היא לקוחת הרכב הראשונה שהוכרזה בפומבי של סטארט-אפ הסוללות Sila Nanotechnologies מקליפורניה, אשר משקיעה סכום נמוך של מאות מיליוני דולרים במפעל חדש במדינת וושינגטון שאמור להיפתח ב-2024.

למרצדס יש מניות מיעוט בסילה הלא רשומה, שעובדת גם עם ב.מ.וו.

Sila, שהוקמה על ידי מהנדס לשעבר של טסלה, גייסה בשנה שעברה 590 מיליון דולר נוספים, והעלתה את השווי שלה ל-3.3 מיליארד דולר.

“אספקת צפיפות אנרגיה כה גבוהה היא משנה משחק אמיתית ומאפשרת לנו לחשוב בכיוונים חדשים לחלוטין בעת ​​פיתוח מכוניות חשמליות עתידיות”, אמר סמנכ”ל הטכנולוגיה של מרצדס, מרקוס שייפר, בהצהרה.

ה-G קלאס היא בין המכוניות היקרות ביותר במגוון מרצדס, ומשחקת תפקיד חשוב יותר ויותר באסטרטגיית היצרן של הגדלת מרווחים כדי לסייע במימון המעבר שלה לטכנולוגיית EV.

כאשר סוללה נטענת, יונים זורמים מהקתודה לאנודה. כאשר הוא משוחרר, היונים הופכים את מסלולם. חומר האנודה הרגיל הוא גרפיט, אך חוקרים בחנו את הסיליקון כחלופה לפיתוח סוללה שיכולה לארוז יותר אנרגיה.

כאשר מרצדס הגיעה עם ה-G קלאס בסוף שנות ה-70, העיצוב הקופסתי שלה ויכולות השטח שלה נצפו עבור חיילים ומגלי ארצות.

הוא נשאר ברובו בנישה הזו עד שפריצת ה-SUV הקפיצה את הדגם יותר למיינסטרים, וצברה לקוחות בעלי פרופיל גבוה כולל סילבסטר סטאלון, קים קרדשיאן ומייגן פוקס.

מרצדס לא סיפקה עדכון לגבי הטווח הצפוי של ה-G קלאס החשמלית.

פוסטים דומים

Leave a Reply